Deze draadloze bluetooth zonnebril Zungle kan je zomer veranderen

Op 20/07/16
Deel via

Een zonnebril die je jouw muziek laat ervaren via botgeleiding. Say whut?

De zomer is in full swing – en wat is er beter om daar ten volle van te genieten dan een streep warme muziek? Zungle heeft dat goed begrepen en creëerde een zonnebril die jouw muziekervaring maximaliseert zonder dat je headphones in/om je oren moet plaatsen.


Maar hoe dan? De Zungle Panthers sturen jouw muziek rechstreeks via de beenderen van je schedel naar je gehoor. Huh?  In de montuur zitten namelijk twee sensoren die tegen je schedel geduwd worden en die de elektrische golven van het afgespeelde geluid omzetten in mechanische trillingen. Dat proces heet botgeleiding. Die lekkere zomermix die je graag op replay zet bereikt je gehoorsysteem dus niet via de lucht, maar rechtstreeks via het bot. Nu kan je dus lekker viben zonder dat je jezelf volledig afsluit van de buitenwereld door headphones op te zetten.

Zungle-2Via Bluetooth staat deze gadget in verbinding met je smartphone en de batterij kan om en bij de 4 uur mee. Opladen kan via een mini-USB aansluiting – en met de ingebouwde microfoon kan je zelfs gewoon een telefoontje maken (al gaat dat er wel vreselijk verdacht uitzien).

Niveau Design, het Amerikaanse bedrijf achter dit stukje technologie, levert de Zungle Panther – geïnspireerd op het wereldberoemde Wayfarer model van Ray Ban - in 5 verschillende kleuren en met 7 verschillende lenzen. En wat als het regent? No worries, dit ding is volledig waterproof.

Als alles volgens plan verloopt zou de Zungle Panther tegen eind 2016 op de markt moeten komen voor een prijs van $150. Als je het echter goedkoper wil houden kan je de Kickstarter steunen via deze link – en dat is zonder risico, want ze hebben ondertussen het streefdoel van $50.000 meer dan bereikt (op dit moment staat er meer dan 1,2 miljoen dollar op de teller)!