“Like je bankier!”

Op 23/10/13
Deel via

Enkele affiniteiten delen met je bankier kan wel een troef zijn voor de zakelijke relatie en om je bankier leuk te vinden. Dat vond het Franse Crédit Agricole Centre-Est en ging van start met de actie “Like je bankier”. Via een site of app kunnen klanten nu hun persoonlijke adviseur kiezen op basis van diverse criteria zoals leeftijd of hobby’s.

Hoewel het aantal bankkantoren slinkt, blijft de persoonlijke relatie met de klant voor financiële instellingen een belangrijk aspect. Bij Crédit Agricole Centre-Est (in de Rhône-streek in Frankrijk) kan de klant – nieuw of niet – sinds enkele weken zijn persoonlijke adviseur kiezen.

Hiervoor ontwikkelde de bank een miniwebsite en een mobiele app(voor iPhone en Android) die luisteren naar de titel “Like je bankier”. De klant geeft aan in welke stad of wijk hij een kantoor zoekt en hij krijgt een lijst met profielen van adviseurs voorgeschoteld. Hij kan dan zijn zoekopdracht verfijnen aan de hand van een resem criteria: voornaam, leeftijd, talenkennis, hobby’s, een korte introzin (“Men zegt van mij dat ik … “), mogelijke communicatiekanalen (telefoon, e-mail, Skype…), beschikbaarheid en, uiteraard, bancaire specialiteiten.

Het idee is afkomstig van communicatiestudenten van de school Sup’ de Com in het kader van een wedstrijd rond het thema ‘aantrekkelijkheid van de bank voor de Y-generatie. De denkoefening ging over het opbouwen van een andere relatie met de nadruk op complementariteit tussen fysieke en digitale aanwezigheid.

“Like je bankier” blijft voorlopig beperkt tot de streek rond Lyon, maar zou worden uitgebreid naar de kantoren van heel de regio Centre-Est en misschien zelfs naar de andere kantoren van de groep in Frankrijk.

Om de lancering van de actie te begeleiden, heeft  Crédit Agricole Centre-Est  van 24 september tot 12 oktober 2013 zelfs een tijdelijk kantoor geopend in Lyon. Er kwam ook een Facebook-pagina en een wedstrijd om een iPhone en iPad te winnen. Na één week klokte de minisite al af op 72.000 bezoekers. De app zelf werd al meer dan 1.000 keer gedownload, wat honderden afspraken opleverde (bron cijfers: Créditagricole.info). Zodra je de adviseur gekozen hebt , kun je hem ook aanraden via Facebook door op je eigen wall een link naar zijn persoonlijke fiche te posten.