10 miljoen views voor TD Bank

Op 19/09/14
Deel via

Veel banken benijden wat TD Bank voor elkaar bracht. Het jongste YouTube-filmpje van de bank klokte af op meer dan 10 miljoen views! Een korte kijk op de ingrediënten van dit succes.

Volgens de blog iMediaConnection is de jongste virale campagne van TD Bank alvast een van de vijf meest opvallende van 2014. In juli verraste het Canadese TD meer dan 20.000 klanten door in 1.100 kantoren via de bankautomaten (omgevormd tot ‘Thanking Machine’) enveloppen te verdelen met een inhoud van 20 dollar of meer. Elke klant die voor de reclamespot werd gefilmd, ontving bovendien een gepersonaliseerd cadeautje: een vliegticket om een ziek familielid te bezoeken in Trinidad, geld om studies te betalen, een reis naar Disney World of tickets voor een baseballmatch.

Misschien is dit niet de eerste succesvolle actie in zijn soort (luchtvaartmaatschappij WestJet deed het eerder al met succes, het is wel de eerste keer dat een bank voor dit soort aanpak kiest. In een interview aan American Banker legt de maker van de tv-commercial en creatief directeur van het agentschap VIA uit Portland, Greg Smith, uit dat “de mensen die je in het spotje ziet weliswaar niet de meest rendabele of rijkste van de bank zijn vandaag, maar dat zij ook morgen nog klant zullen zijn. Punt.”

Tim Hockey, voorzitter van TD Canada Trust, bevestigt: “We hebben besloten om die campagne open te trekken. Ze werkt als een verlengstuk van ons merk. We bekijken dit op lange termijn en gebruiken geen persoonlijke gegevens voor commerciële doeleinden. Het is meer dan dat. We bereiken hier een dimensie van kennis en details die bewijzen dat je dicht bij je klant staat.”

Bekijk de campagne #TDThanksYou in het filmpje dat TD Canada op YouTube plaatste.