Hello interview - 5 minuten met ShunGu

Op 17/10/14
Deel via

Hoe pakte de Brusselse beat creator zijn workshop Music Creation aan?

Een "Music Creation"-workshop geven in een pop-upstore, zeg je daar onmiddellijk ja tegen?

 

Toen ze mij opbelden vond ik het meteen een leuk idee, ja. Ik geef mijn passie graag door. Natuurlijk doe ik dat elke dag, maar het was de eerste keer dat ik 'rechtstreeks' contact had met de deelnemers. Ik heb het met plezier gedaan!

Ze waren met vijf. Konden ze al samplen of waren het volslagen groentjes?

 

Sommigen hadden helemaal geen idee hoe ze concreet een sample moesten maken, maar ze luisterden wel allemaal naar mijn muziekstijl, het waren allemaal hiphopfans. Ik zag in hun ogen dat ze zich interesseerden voor wat er gebeurde en ik voelde me bij hen meteen op mijn gemak. De workshop zou twee uur duren maar het werden er uiteindelijk drie! 

Wat stond er op je programma?


Ik had eigenlijk gepland om het in twee uur te doen: een uur theorie om goed uit te leggen hoe het creatieve gedeelte verloopt (dat wil zeggen samples beluisteren, creëren, mixen) en een uur praktijk. Ze zijn allemaal met de apparatuur aan de slag gegaan. Ik heb ze ook voorbeeldjes van visuele effecten gegeven en we hebben zelfs geluiden opgenomen met een muziekinstrument dat iemand had meegebracht. Uiteindelijk hebben we dus drie uur samen doorgebracht. En we zijn er allemaal veel wijzer van geworden!


Vatbaar voor herhaling dus?


Yup! De workshop heeft me duidelijk gemaakt dat ik dit echt graag doe: in contact zijn met de mensen, samen dingen doen... Ik heb wel zin om daarmee verder te doen en mijn passie met anderen te delen, telkens opnieuw.


- - - - - - - - - - 

ShunGu (geboren in 1991) is een Brusselse beat creator. Hij heeft meer dan 7.000 SoundCloud-fans over heel de wereld. Met zijn unieke sounds en gebruik van samples is hij aan een sterke opmars bezig. Hij is onder meer beïnvloed door: Madlib, Dibiase, Budamunk en J Dilla. Na zijn live optreden als special guest in London's Cargo tijdens "Fresh Daily, Chuk Le Garçon, ScienZe & King I Divine", blijft ShunGu de hiphopcultuur verder exploreren. 


Volg hem op Facebook en TwitterCheck ook de andere artiesten van zijn label!