5 redenen waarom een eigen zaak starten een goed idee is

Op 16/01/18
Deel via

Loop je al een tijdje rond met een steengoed idee maar durf je de sprong niet wagen? Waarom zou jij niet de volgende Spotify worden? Vijf redenen om nu je eigen zaak op te starten!

1. Ondernemen zit in de lift. Doe mee!

In 2016 hebben maar liefst 88.419 ondernemers een zaak opgestart. Meer startende ondernemers, da’s een goed teken voor onze economie. Er waren ook minder faillissementen. We leven nog altijd niet in het land van melk en honing maar als zovele anderen het durven, is dat toch wel een teken aan de wand … 

2. Et alors?

Stel dat je onderneemt en het loopt op een sisser af, dan is dat natuurlijk niet leuk. Daar moeten we niet flauw over doen. Maar je kan wel gewoon een nieuwe job gaan zoeken.  Er zijn trouwens wel meer miljardairs die in hun carrière (bijna) failliet gingen: Henry Ford, Walt Disney, H.J. Heinz , Jeff Bezos van Amazon, Ariana Huffington van The Huffington Post, ja zelfs Steve Jobs … Namen die niet echt onbekend klinken, toch?

3. Een vaste job wel zekerheid?

Bang dat je jouw kosten niet zal kunnen betalen? Dan toch maar liever vastroesten in je vaste job in loondienst? Sorry, maar wake-up call: de tijd dat een vaste job zekerheid bood, die ligt al lang achter ons. Gebeiteld voor het leven zit je nooit. 

Wat je wél moet doen, is als starter je financiële risico’s inperken. Bereken bijvoorbeeld hoeveel je per uur zou moeten verdienen. 

4. Maak je eigen geluk

Ondernemers zien hun werk als passie. Iets wat je graag doet, maakt je gelukkig. Zo simpel is dat. Freelancers in België geven hun freelancebestaan een 8/10. Da’s grote onderscheiding! De meest aangehaalde voordelen: je bent je eigen baas, je kiest zelf je projecten en je leert nieuwe dingen bij. 

5. Bye-bye files of zweterige treinen

Nog een voordeel van je eigen ding doen: je kiest voor een stuk zelf je uren. Als je van thuis uit werkt, scheelt je dat in elk geval ook de pendeltijd. Dat is in ons fileland al snel 5 à 10 uur per week uitgespaard. Aan jou om te beslissen of je langer in bed blijft liggen en je nog ’s vrolijk omdraait terwijl je lief om 7u opstaat, of net vroeger begint te werken en de ene na de andere deadline slayt.