50 financieel specialisten op Twitter

Op 15/10/14
Deel via

Het heeft even geduurd, maar nu wagen bankiers en financiers zich blijkbaar toch op Twitter. En ze weten zelfs wat ze er moeten vertellen. Wereldwijd waren 50 prominenten uit de bank- en verzekeringswereld bereid om in een witboek te getuigen over hun dagelijkse belevenissen op Twitter. Interessant …

Alban Jarry onderzoekt al een tijdje het raakvlak tussen sociale media en banken. Hij publiceerde onlangs “Twitter conté par 50 personnalités de la Banque Finance Assurance”. Je kan dit witboek gratis in PDF-formaat downloaden via Slideshare (schrijf je daarvoor eerst gratis in op Slideshare via je LinkedIn-account).

Het boek bevat 50 portretten die hij van mei tot juli dit jaar bijna dagelijks op zijn blog postte, soms in het Frans, soms in het Engels. De directeur van Twitter France, Olivier Gonzalez, vond dit een leuk initiatief: “Actoren uit de bank- en verzekeringswereld tonen veel durf om op nieuwe manieren aan de verwachtingen van hun klanten te beantwoorden. Het gaat om meer dan verkopen: ook waarschuwen, informeren en dicht bij je klanten staan, zijn belangrijk.”

Een kleine greep uit de getuigenissen:

Marie-Hélène Seguy, Aon Risk Solutions: “Twitter is een geweldig instrument om specialisten en bedrijfsleiders zichtbaarder te maken. De grotere bekendheid straalt af op het bedrijf en dat heeft positieve gevolgen, ook commercieel.”

André Morandi, ABGF: “Dit is mijn favoriete kanaal om zowel technische als culturele informatie uit te wisselen met mensen over de hele wereld. Twitter heeft de mogelijkheden van het internet beslist verruimd en legt de lat flink hoger.”

Robert Sojic, LICS: “Dit is het tijdpek van Big Data. De hoeveelheid informatie in ons bereik gaat ons begripsvermogen te boven. Voor mij is Twitter – en zijn vooral de twitteraars – een soort filter of intelligente zoekmotor voor die massa gegevens.”

Het witboek toont ook hoe Twitter geleidelijk een plaatsje verovert in het communicatiearsenaal van banken en financiële instellingen.