6 Hello aprilvissen voor dat ik-heb-je-goed-liggen-gevoel

Door John van de Pol, Op 27/03/15
Deel via

Van flauwe moppen tot gecompliceerde pranks. Alles is toegestaan.

1 april. De jaarlijkse hoogdag voor grapjassen. De dag waarop we ongegeneerd iedereen in de maling mogen nemen. Van flauwe moppen tot gecompliceerde pranks. Alles is toegestaan. Hello bank! viert trouw mee en is dit jaar je partner in crime. Ontdek snel onze 6 favo aprilgrappen.

Goed gelachen met deze 6 Hello aprilvissen

1. De Oreo-koekjes-truc 

How sweet, jij trakteert je medestudenten, collega’s, familie vandaag op Oreo-koekjes. Zo maar. Wat ze niet weten? Je hebt de avond daarvoor koekje voor koekje opengedraaid en de vanillevulling met tandpasta vervangen. Lekker.

2. De goeiemorgen-truc

Wil je je medebewoners eens goed wakker maken? Heel attent van je. Plaats een foghorn, je weet wel die toeter waar voetbalfans zo gek van zijn, ter hoogte van waar de deurklink komt als ’s morgens de badkamerdeur opengaat. Effectiever dan koffie.

3. De spullen-in-de-drankautomaat-truc

Heb jij op je werk of school ook een drank- of snackautomaat staan? En ben jij wel buddies met de conciërge? Dan is het game on. Plaats de spullen van je medestudent of collega – nietjesmachine, gsm, sleutels,… - in de automaat. Bied hen vervolgens een buideltje koperen munten aan en kijk hoe ze cent voor cent hun bezittingen uit de automaat vissen. Extra bonus als je co-prankers weet te vinden die de spullen ‘kopen’. Voor dat goede oude lunapark-gevoel. Heerlijk.

4. De scherm-op-zijn-kop-truc

Zo simpel en zo geniaal is deze truc. Weinigen weten het maar door een simpele shortcut – Ctrl + Alt + pijltje naar beneden – zet je het beeld op het scherm van je pc op zijn kop (met dezelfde combinatie, maar dan pijl naar boven, maak je het weer ongedaan). Bij een Mac is het iets minder eenvoudig. Open de instellingen en druk tegelijkertijd op CTRL + Opties. Nu krijg je een nieuw menu dat Rotaties heet en waar je de display kan draaien en keren dat het een lieve lust is (en ook weer ongedaan maken). Kijk toe hoe je collega’s nekkrampen krijgen of uit pure wanhoop dan maar het hele scherm omdraaien. Geluk zit in kleine dingen.

5. De Chewbacca-voicemail-truc

Maak een affiche met een oproep voor de “Chewbacca-brulwedstrijd”. Kandidaten kunnen een nummer bellen en hun beste Chewbacca-brul op de voicemail achterlaten. Winnaars worden spoedig gecontacteerd. Het nummer waarop ze kunnen bellen is uiteraard dat van je beste vriend of je moeder.

6. De unclickable-truc

Eenvoud siert. Deze laatste truc is simpel in uitvoering en prachtig in resultaat. Neem een screenshot van de desktop of het startscherm van de smartphone van je slachtoffer. Zet de foto vervolgens op full screen. Kijk toe hoe je slachtoffer hopeloos icoontjes probeert aan te klikken. Sit back and enjoy.

Dit was nog maar een tipje van onze moppenijsberg. Ga jij straks ook aan de slag met onze Hello pranks? Of ben jij zelf een meester in het bedenken van aprilvissen? Laat het ons weten!