Acorns, eldorado voor beleggers

Op 11/07/15
Deel via

We hadden het hier al eerder over Acorns, een platform om 100% mobiel te sparen en te beleggen. Het bedrijf ontwikkelt zich pijlsnel en haalde onlangs nog meer dan 20 miljoen euro op. Waarom heeft het zoveel succes?

In oktober 2014 lieten wij je kennismaken met Acorns. Als je betaalt met een bankkaart (debet- en kredietkaarten) rondt deze app voor iPhone en Android je uitgaven tot op de hogere eenheid af. Het geld dat je zo opzijzet, gaat niet naar een goed doel, maar komt terecht op een beleggingsrekening. Afhankelijk van je profiel heb je de keuze uit vijf beleggingsopties, van heel voorzichtig (lange termijn) tot heel agressief (korte termijn).

Nu kondigt het platform aan dat het niet minder dan 20 miljoen euro heeft opgehaald, zodat de start-up uit San Francisco in totaal al meer dan 30 miljoen euro heeft vergaard.

Verder beweert het dat het al meer dan 650.000 leden heeft en dat de helft van hen effectief een portefeuille heeft geopend en al volop belegt. Begin mei publiceerde Acorns nog enkele veelzeggende cijfers: 28 miljoen tradingverrichtingen en meer dan 500.000 krediet- en debetkaarten die aan het platform zijn gekoppeld.

Waar komt zoveel succes vandaan? Mede-oprichter Jeff Cruttenden licht een tipje van de sluier op in het online blad TechCrunch: “Wij creëren een nieuw soort belegger. En naarmate wij groeien, besteden wij meer aandacht aan de educatieve aspecten van onze aanpak. Uiteraard hebben mensen vragen over de werking van Acorns. Zij willen weten hoe de app voor hen werkt. Wij zorgen er zelf voor dat wij onze gebruikers alle mogelijke praktische informatie geven en dat zij telkens iets bijleren.” Eigenlijk een soort beleggersgids, dus.