Ad Words in klinkende munt…

Op 27/05/13
Deel via

Voor welke Google Ad Words zouden Amerikaanse banken en financiële instellingen het meeste geld ophoesten en hoeveel kliks zouden die woorden opleveren? En welk budget wordt er gemiddeld tegenaan gegooid? Hier volgt het antwoord! Wanneer je meer visibiliteit wil op zoekrobots, dan denk je op de eerste plaats aan natuurlijke indexing. Alleen is dat vandaag vaak niet genoeg en … te traag. Tijd voor gesponsorde links zoals AdWords.

Die AdWords spelen rechtstreeks in op een verzoek van internetters. En hoe kun je nu beter aan je bekendheid werken dan door de eisen te beantwoorden van internetters op zoekrobots?! Nu alleen nog de juiste zoekwoorden kiezen... Zoekwoorden op basis van een opbodsysteem. Hoe meer een zoekwoord wordt ingetikt, hoe groter de kans dat jouw advertentie verschijnt als een internetgebruiker dat specifieke woord intikt. Met AdWords kun je ook zoekwoorden testen en dus de belangstelling van internetgebruikers en de ROI beoordelen (je betaalt enkel als er op de advertentie wordt geklikt). Met die gegevens is het dus makkelijker om de belangrijkste woorden te bepalen en een strategie uit te dokteren om verkeer op je site te genereren. Klik hier om er alles over te lezen.

Jaarlijks analyseert de site The Financial Brand welke Amerikaanse banken en financiële instellingen betalen voor welke zoekwoorden , welk budget ze besteden aan dit soort indexering en, uiteraard, hoeveel dat ‘opbrengt’.

In een studie die in het begin van het jaar verscheen stelt 57 % van de marketingverantwoordelijken van de banken en kredietverenigingen van de VS dat ze gebruikmaken van ‘search engine marketing’ (SEM), maar volgens de The Financial Brand zou slechts 5 % AdWords gebruiken! De budgetten die sommige bedrijven er tegenaan gooien kunnen naar westerse normen wel gigantisch lijken. Citi zou slechts 1 miljoen dollar per jaar uitgeven (dat is 0,05 % van zijn marketingbudget), Bank of America jaarlijks zowat 40 miljoen dollar!

Op het lijstje van de duurste woorden per klik vinden we ‘refinance’ (8,68 dollar), ‘business checking’ (10,76 dollar) of ‘business loan’ (9 dollar). Niet bepaald gratis! Het is wel zo dat het ene woord een totaal andere kostprijs kan hebben afhankelijk van de streek of het land. Het woord ‘bank’ kost 1,03 dollar in Chicago, maar 2,10 dollar in Los Angeles! In de categorie ‘vaakst gebruikte woord in zoekopdrachten met betrekking tot banken’, schiet ‘bank promotions’ de hoofdvogel af (990 zoekopdrachten per maand).

Lees hier alle details.