Al joggend sparen bij Alfa Bank

Op 20/02/15
Deel via

De Russische Alfa Bank biedt de mogelijkheid om de tracker van je sportactiviteiten te verbinden met je spaarrekening. Dus hoe harder je rent, hoe meer je verdient?

De campagne die Alfa Bank vorige zomer lanceerde, luidde: “To earn money, you have to sweat” (om geld te verdienen moet je zweten). Het systeem is compatibel met Fitbit, Jawbone UP en RunKeeper, de trackers voor sportactiviteiten die momenteel een ruim deel van de markt vertegenwoordigen.

Hoe functioneert hun systeem? Afhankelijk van je fysieke activiteiten wordt er rechtstreeks geld van je lopende rekening naar je spaarrekening overgeheveld met een uitzonderlijke rentevoet van 6%. Als je je inschrijft, bepaal je zelf welk bedrag per kilometer je wil sparen (van 1 tot 50 kopeke. Dit is niet heel veel, 50 kopeke is een halve roebel of € 0,006, maar het is een begin). Je kan tot 25 km per dag afleggen. Alleen op de bedragen die je zo spaart, krijg je de gunstigste interest van 6%).

De actie werd uitgewerkt door Alfa-Laboratory, een cel binnen de bank die zich toelegt op innovatie. Naar verluidt zou het “Activity”-programma heel succesvol zijn. Klanten die gebruik maken van deze dienst zouden gemiddeld dubbel zoveel geld sparen en 1,5 keer meer stappen of lopen dan andere klanten van Alfa Bank.

Deze video (in het Russisch) legt het concept uit (en je begint er al een beetje van te zweten).