Albert, je nieuwe boekhouder!

Op 06/02/16
Deel via

Albert is een mobiele app die freelancers en zelfstandigen wil helpen door hun boekhouding met hun financiële planning te combineren. Zoiets klinkt als een kleine revolutie!

De meerderheid van de zelfstandigen vindt de apps voor professioneel financieel beheer die voor hen bedoeld zijn … te ingewikkeld. En dus gebruiken zij ze bijna niet. De app Albert zou dit probleem uit de wereld moeten helpen en het leven van freelancers een stuk eenvoudiger maken. 

Het platform combineert de verwerking van boekhoudgegevens met financiële planning. Enerzijds gaat het om een analyse van facturen, uitgaven en betalingen, anderzijds worden de financiële stromen, bank- en belastinggegevens en cashflowinformatie in kaart gebracht. De app stelt een volledig financieel profiel van de zelfstandige op, met onmiddellijke updates, en verstuurt alle informatie in real time naar de boekhouder.

De app vervult nog andere nuttige functies. Door de hoge graad van personalisatie is de bank van de zelfstandige in staat om hem producten en diensten te bieden die perfect overeenstemmen met zijn financieel profiel. Een bank die er op die manier in slaagt eenvoudige uitvoeringsprocedures te combineren met snelle reacties, staat veel dichter bij haar klanten. Ze kan ook uitblinken in “straight-through processing” (STP), dat wil zeggen verwerking van verrichtingen zonder enige onderbreking of vertraging, een beetje zoals het “just in time” systeem in de industrie. Door financiële stromen te optimaliseren en transacties te automatiseren verwerft ze een concurrentievoordeel.

Dit verklaart meteen ook waarom Albert een van de door Accenture voor 2016 genomineerde creatieve innovaties op financieel gebied is.