Ally Bank, 100 % bank, 100 % sociaal

Op 15/06/14
Deel via

Onlinebank Ally Bank is een van de beste banken die actief zijn op de sociale netwerken. Waarom?

Ze spelen misschien niet in dezelfde categorie als de grote concurrerende banken, maar de Amerikaanse onlinebanken blijven zichzelf overtreffen. Ally, Capital One 360 en Simple maken deel uit van de top 20 van banken in de niet-onbelangrijke ‘Power 100 index’ van het eerste kwartaal van 2014.

Ally blinkt vooral uit in drie categorieën: de vertaling van het merk naar de sociale netwerken, de kwalitatieve evaluatie en de inspanningen om de bank te integreren op verschillende platformen zoals mobile. Ally gebruikt Twitter niet voor zijn klantenservice, maar eerder om financieel advies te geven en nieuws te verspreiden over haar activiteiten.

Onder impuls van die strategie zag de bank al in 2011 haar aantal volgers stijgen met meer dan 550%. In maart 2012 steeg Ally naar de eerste plaats op een ranking van banken die actief zijn op de sociale netwerken dankzij haar aanwezigheid en betrokkenheid op Facebook, Twitter en YouTube, maar ook dankzij haar klantgerichte aanpak. Toen al werden elke maand meer dan 1.500 contentelementen gepubliceerd in de verschillende media waar Ally actief was. 

Het filmpje wordt op alle kanalen gebruikt. Ally sloot een partnership met Kiplinger om mensen wegwijs te maken in de financiële wereld en met National Geographic voor documentaire en spelletjes. In maart van dit jaar pakte Ally uit met een nieuwe campagne onder de naam ‘Discovering Retirement’ (ontdek je pensioen). Er ontstond een dialoog met het publiek over het thema op de sociale netwerken en er werd content gepubliceerd op de officiële blog van de bank.

De filosofie van Ally is eenvoudig en direct: “geen blabla, maar authenticiteit”, “geen plaats voor nonsens”, “geen robotten” en “24u/24 en 7d/7 ondersteuning door mensen”.