Amex lanceert mobiele kredietkaart

Op 07/06/14
Deel via

American Express lanceerde zopas EveryDay, een kredietkaart voor frequente betalingen. De kaart wordt automatisch gestuurd door je smartphone!

Om klanten aan te sporen hun kredietkaart ook te gebruiken voor dagelijkse betalingen, creëerde American Express EveryDay. Meteen de eerste kaart van American Express die uitgerust is met een EMV-chip in de VS. De kaart is in de eerste plaats bedoeld voor vrouwen en dient om regelmatig kleine bedragen te betalen gekoppeld aan een systeem van ‘rewards’. Dat zijn punten die je verzamelt en omzet in geschenken, in ‘miles’ om te reizen of in cashback. Tot nu toe had je een kaart uit het hogere gamma nodig om in aanmerking te komen voor een rewardsysteem.

Amex ziet
EveryDay als eerste betaalmiddel voor de gebruiker: supermarkt, stomerij, bakker, snackbar, café, tankstation. De kaart is gratis. In supermarkten krijg je twee punten per dollar die je uitgeeft en één punt voor aankopen in andere verkooppunten. Om klanten aan te moedigen de kaart dagelijks te gebruiken, ligt de doelstelling op 20 transacties per maand. Boven die grens reikt American Express 20 % meer punten uit. Voor wie nog interessantere voordelen wil, is er de ‘Preferred’ kaart. Deze kaart levert nog meer punten op, maar is niet gratis: ze kost 70 euro per jaar. De punten kun je ook gebruiken voor aankopen op Amazon.

Om de evolutie van je uitgaven te kunnen volgen, zit er bij de kaart een
mobiele app van American Express, die een volledige facelift kreeg bij zijn release in april. De app verstuurt berichten bij elke transactie en maakt het mogelijk om je rewards te beheren zonder dat je de internetsite nodig hebt. Bovendien kun je volgen hoeveel transacties je hebt uitgevoerd tijdens de facturatieperiode. En zodra je de grens van 20 transacties overschrijdt, krijg je een bericht.

Met de app kun je je maandelijkse factuur ook betalen zonder dat je een computer nodig hebt. Je haalt het geld gewoon rechtstreeks van de rekening die aan je kaart gekoppeld is. Veilig is de kaart ook, want je kunt ze blokkeren vanuit de mobiele app als ze bijvoorbeeld spoorloos is.