App Bancontact zal Sixdots boost geven

Op 16/06/14
Deel via

De klanten van 16 Belgische banken – waaronder BNP Paribas Fortis – kunnen vanaf vandaag de app van Bancontact gebruiken om mobiele betalingen uit te voeren. Bancontact en Sixdots gingen ook een partnership aan dat Sixdots een serieuze duw in de rug zal geven.

Sinds 15 mei kun je met de nieuwe app van Bancontact betalen. De app is beschikbaar voor iPhone en Android, maar nog niet voor Windows Phone 8. Met laatstgenoemde, die we enkele maanden geleden al ter sprake brachten, kun je drie soorten betalingen uitvoeren voor sommen tot 250 euro: vrienden terugbetalen, online betalen in al dan niet virtuele winkels en de rekening betalen op restaurant.

Ook Bancontact/Mister Cash en Sixdots hebben een samenwerkingsakkoord gesloten. Sixdots wordt officieel ondersteund door de drie grote telecomnetwerken en alle Belgische grootbanken. Het gaat om het eerste grote Belgische initiatief voor een open mobiele portefeuille, gericht op authenticatie en betalingen. Dankzij dit initiatief beschikken winkeliers en consumenten over diensten zoals getrouwheidsprogramma’s, e-couponing en ticketing.

Wat houdt het akkoord precies in? Sixdots voegt enerzijds Bancontact toe aan zijn betaalportefeuille. Anderzijds biedt Bancontact zijn eigen klanten toegang tot de authenticatie en mobiele diensten van Sixdots. In de toekomst zal een Bancontact-klant een betaling kunnen uitvoeren via Sixdots, punten verzamelen op zijn getrouwheidskaart bij de winkelier en een systeem met elektronische coupons gebruiken op zijn smartphone. Net als die van Bancontact bestaat de mobiele app van Sixdots momenteel enkel voor Android en iPhone. Winkeliers zijn blij dat Sixdots een service is die gefactureerd wordt bij gebruik: ze betalen enkel wanneer de klanten het platform gebruiken.

De commerciële lancering van Sixdots laat niet lang meer op zich wachten. Elke smartphonegebruiker met een internetverbinding en een Belgische bankkaart kan het gebruiken. Inschrijven kan nu al op Sixdots.be om op de hoogte te blijven van de lancering.