App voor ongevallen

Op 25/03/14
Deel via

Een ongeval beschrijven bij een vaststelling is niet altijd even makkelijk. Om het werk van verzekeraars te verlichten, ontwikkelde de maatschappij USAA een app voor iPads waarin ze hun verhaal kunnen doen in de vorm van een volledig scenario met acteurs en virtuele scènes. Verbazingwekkend!

In de mobiele apps van verzekeraars kun je meestal foto’s toevoegen aan dossiers die je elektronisch doorstuurt, een vooraangifte doen van een ongeval door de omstandigheden schriftelijk in te voeren. De app voor iPad die USAA sinds december 2012 aanbiedt, is zowaar een ministudio waarmee klanten aan de slag kunnen.

Dankzij een reeks grafische tools kun je voertuigen en andere objecten (borden, wegen, huizen, enz.) toevoegen om de omstandigheden van het ongeval virtueel weer te geven. Bovendien kun je de gebeurtenissen hardop becommentariëren en van het geheel een video maken die je toevoegt aan de officiële ongevalsaangifte.

Toch blijft deze optie een experiment, ook al is ze geïntegreerd in de app van USAA. Innoverend is de app natuurlijk wel en dat leverde USAA in 2012 de prijs voor innovatie op in een wedstrijd die Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen onderling organiseren (een optie die banken en financiële instellingen steeds meer gebruiken om te innoveren zoals we al vertelden in een van onze eerdere artikels.

Voor de app die Joshua Leonard ontwikkelde, was een team van zes mensen nodig, vertelt hij op de blog van USAA. Hij liet zich voor de app inspireren door een kinderspelletje dat uit 250 grafische en met de hand getekende vormen bestaat. De app is heel gebruiksvriendelijk, zoals blijkt uit deze video.

De eerste reacties zijn alvast erg lovend.