Apple Pay geldautomaten

Op 07/01/15
Deel via

Apple ontwikkelt automatische biljettenverdelers voor zijn Apple Pay betaalsysteem. Dat zou in elk geval moeten blijken uit een foto die een Amerikaanse journalist een paar weken geleden publiceerde.

De introductie van Apple Pay voor online betalingen (via je iPhone of iPad) lijkt in de Verenigde Staten al vrij goed gelukt. Je kan dit ook afleiden uit het groeiend aantal verkooppunten waar je geen plastic kaartje meer op zak hoeft te hebben.

Toch gaat het bedrijf niet op zijn lauweren rusten. Blijkbaar vindt het ook alle afgeleide markten interessant, zoals geldafhalingen aan automaten.

De bijgaande foto werd door een Amerikaanse journalist genomen in het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Je ziet een iPad die dienst doet als verdeler van cash geld en daarvoor de Apple Pay technologie gebruikt. Om geld af te halen hou je je telefoon naast het toestel, je kiest je debetkaart, je gebruikt TouchID (vingerafdruk) om je bekend te maken en je neemt de biljetten in ontvangst.

Tot nu toe deed een bankkaart tegelijk dienst als betaalmiddel én om cash geld af te halen. Volgens Lee Williamson heeft de sector er alle belang bij om het voorbeeld van Apple en andere NFC-spelers te volgen. We zullen dus nog meer geldautomaten zien die met contactloos betalen overweg kunnen. “Dat is bijvoorbeeld handig als je toevallig je debetkaart niet op zak hebt, maar wel je NFC-telefoon. Je kan dan nog altijd aan geld raken via een beveiligde identificatie”, zegt hij.

Heb je onze test van Apple Pay gemist toen het systeem in oktober 2014 in de Verenigde Staten werd gelanceerd? Lees de test hier. En ons hoeft je het niet te vragen (Apple al evenmin, trouwens) wanneer dit systeem bij ons verkrijgbaar zal zijn: niemand weet het …