ATM op Twitter!

Op 05/11/12
Deel via

“t Is te zeggen, nog niet helemaal. Maar als we de recente initiatieven bekijken van Wells Fargo, Regions Financial of Amex, zal het toch niet lang meer duren voor het zover is.

Het gebruik van de sociale media vanaf bankautomaten lijkt een nieuwe marketingtool, maar kan ook een support- en bijstandsoplossing zijn. Dat kunnen we althans besluiten uit de initiatieven die de Amerikaanse banken recent ontwikkelden.

Op de 12.000 ATM’s van Wells Fargo verscheen onlangs een bericht dat de gebruikers uitnodigde om, via hun smartphone, hun ervaringen tijdens het geld afhalen mee te delen op Twitter: "We're on Twitter. We'd love to hear about your experiences with our ATMs. Tweet and follow us at @Ask_WellsFargo." En het werkte. Dankzij de huidige technologie kan de bank bovendien zien welke klanten na een geldafhaling het meest twitteren, hun commentaren analyseren en hen vervolgens, zodra ze hun kaart in de automaat stoppen, gepersonaliseerde berichten sturen. Wells Fargo gebruikt dit kanaal al om zijn klanten een gelukkige verjaardag te wensen, waarop die steevast een tevreden tweet in de wereld sturen. En zo is de cirkel rond

Ook bij Regions Financial worden gelijkaardige projecten onderzocht. In een eerste fase wil de Amerikaanse bank de gebruikers van haar ATM’s gewoon vragen om haar te volgen op Twitter en haar Facebook-pagina te liken. In een tweede fase zou de combinatie ATM en sociale netwerken support en bijstand kunnen bieden. Een betaalautomaat zou bijvoorbeeld via Twitter kunnen laten weten dat hij in panne is gevallen en de dichtstbij zijnde alternatieven kunnen aanduiden. En omgekeerd zou een ATM-gebruiker een defect van een automaat kunnen melden via Twitter. Zoals dat overigens ook al bij Wells Fargo gebeurt.

En zo zijn er nog wel meer toepassingen. Bij Amex kan je sinds begin dit jaar je  bankkaart synchroniseren met je Twitter-account.  Als je een betaling verricht bij een handelaar bijvoorbeeld, hoef je enkel je kaart en een hashtag in de betaalterminal in te voeren om kortingen te genieten…

Meer weten