Atom, nieuwe mobiele en sociale bank

Op 09/08/15
Deel via

Geen bankkantoren, alleen maar apps. Atom steunt op dit model om zich in Groot-Brittannië te ontwikkelen. Een technisch supportteam staat er 24 uur per dag voor de klanten klaar op de sociale netwerken. Een blik achter de schermen.

Start-ups die financiële diensten voor particulieren willen lanceren, sluiten vaak een pact met grote banken, voor de broodnodige licentie. Denk maar aan Moven en Simple Bank in de Verenigde Staten.

De geschiedenis van Atom Bank in Londen is enigszins anders. Het bedrijf heeft sinds kort een licentie in Groot-Brittannië, maar is toch niet van plan om traditionele kantoren of geldautomaten te openen. Er komt alleen maar een digitaal aanbod, zo staat te lezen op de officiële website.

CEO Mark Mullen verklapte aan TechSpot dat Atom een app ontwikkelde die exact het bankaanbod biedt dat klanten tegenwoordig verwachten. Met een aanpak die uitsluitend focust op een app kan de start-up “de functies van een mobiel toestel (smartphone, tablet, horloge) benutten om de klant zowel gebruiksvriendelijk als gepersonaliseerd service te bieden”. Een voorbeeld: om transacties te bevestigen is de app biometrisch beveiligd (vingerafdrukherkenning).

De oprichters van Atom Bank hebben niet naar de financiële sector gekeken om hun aanbod te onwikkelen. Ze haalden hun inspiratie eerder bij de technologiebedrijven. Maar het team van Mark Mullen heeft wel enkele toegevingen moeten doen. Zo moest het een partnership aangaan met een grote bank voor cashdeposito’s en cheques, die in Groot-Brittannië nog gebruikt worden.