Augmented Reality voor de Westpac-app

Op 27/09/14
Deel via

De bijzonder innovatieve bank Westpac brengt in september een app uit met augmented reality. Met deze app kunnen klanten financiële info op hun scherm toveren door de camera van hun telefoon en hun bankkaart te gebruiken.

Na het succes in de gamingwereld doet augmented reality nu ook zijn intrede in de bankwereld.

De Nieuw-Zeelandse bank Westpac stelt haar augmented reality-app voor als een wereldprimeur. Al gebruikten andere banken de technologie eerder al voor de lokalisatie van kantoren en bankautomaten, met name de Royal Bank of Canada of Spot van BNP Paribas Fortis.

De app is binnenkort downloadbaar in verschillende app stores. Westpac ziet het groot en wil bankverrichtingen op die manier visueler, leuker en completer maken.

Na (gratis) inschrijving op de service hou je als klant gewoon een bankkaart voor de camera van je smartphone om een overzicht van je rekeningen en rekeningsaldo te krijgen, in 3D. In dit filmpje zie je alle mogelijkheden van de app.De app biedt een overzicht van de rekening(en) die aan de betaal- of kredietkaart gekoppeld is (zijn) en de recentste verrichtingen. Elke verrichting kan geïdentificeerd (en gelokaliseerd) worden dankzij afbeeldingen (bijvoorbeeld een vliegtuig voor een vliegticket). 3D-grafieken tonen een overzicht van inkomsten en uitgaven om je budget beter te beheren. In de nabije toekomst voegt Westpac er nog functies aan toe zoals overschrijvingen of overboekingen tussen rekeningen. De camera kun je ook gebruiken om het dichtstbijzijnde kantoor of deelnemende automaat te lokaliseren. Die verschijnt op je scherm en de mogelijkheid bestaat om je erheen te leiden.

Het idee voor deze app komt niet van Westpac zelf. Het werd de bank gesuggereerd tijdens editie 2013 van de wedstrijd ‘Westpac Global App Challenge’. Opzet van de wedstrijd was om de meest innoverende mobiele bankapp voor te stellen. Zonder die wedstrijd was de kans redelijk groot dat de app er nooit zou gekomen zijn.