Beheer je budget en leef als een koning op kot

Op 02/05/18
Deel via

Comfortabel op kot en ondertussen besparen? Ja hoor, het kan! Akkoord, het vraagt een beetje organisatie, maar wij helpen je op weg.

De grootste fout die je kan maken als je op kot gaat: besparen op de kwaliteit van je eten. Echt geen goed idee… Jaren overleven op pasta met ketchup en goedkope frisdrank: niemand wordt er rijker, gezonder of beter van. Besparen wil niet zeggen dat je moet leven als een monnik, jezelf opsluiten en eender wat in je mond stoppen. Er zijn echt wel betere manieren om je kosten te drukken.

Zo kan je bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag uittrekken voor al je uitgaven (huur, kosten, eten, hobby’s…) en je daar ook aan houden. Wat overblijft, reserveer je als “appeltje voor de dorst” en schrijf je over naar je spaarrekening.

Hoe je dat doet? Met automatisch sparen!

  • Ofwel bepaal je zelf het bedrag en een vast moment en frequentie waarop het geld automatisch van je zichtrekening naar je spaarrekening wordt overgeschreven.
  • Ofwel kies je een bepaalde datum (bijvoorbeeld net voor je studiebeurs gestort wordt) waarop het bedrag dat nog op je zichtrekening staat, automatisch doorgestort mag worden naar je spaarrekening.
Je spaart dus zonder dat je eraan hoeft te denken. En je kan op elk moment aan je geld, bijvoorbeeld om een leuke reis te boeken of je favoriete paar schoenen te kopen. Graag gedaan!