Back to business

Op 03/09/15
Deel via

5 coole en inspirerende tips om je post-holiday-kater te overwinnen!

1. Pimp je werkplek

Geef je werkplek of bureau een complete make-over. Haal alles van je schrijftafel en je muren en begin helemaal opnieuw.

  • Verplaats je bureau en vervang een deel van je oude bureaumateriaal door nieuwe spullen.
  • Koop een nieuwe plant of schaf je een aquarium met goudvis aan.
  • Verander de screensaver van je laptop en vervang hem door iets dat je aan het lachen brengt.
  • Vul je fotokaders met nieuwe foto’s - je zal er versteld van staan hoe stoffig en vervaagd die oude foto’s zijn geworden!
  • Zet een ‘Plezierpot’ op je bureau met het etiket ‘Mijn volgende vakantie/verwennerij’ en stop er iedere dag je overtollige kleingeld in.
  • Krap bij kas na de vakantie? Check www.dekringwinkel.bewww.tweedehands.be of de talloze Freecyclegroepen op Facebook, voor gebruikte, maar vaak hyperoriginele spullen en vintage stuff.


2. Toekomstige fun is dubbele fun

Plan boeiende dingen om naar uit te kijken. Naar de nieuwste Quentin Tarantino gaan met je lief, een avondje uit de bol gaan met je beste vrienden, Aziatisch uit eten met die oude schoolkameraden die je al een eeuwigheid niet meer gezien hebt, een onvergetelijk optreden van je lievelingsband in je favoriete concertzaal meepikken, je volgende droomvakantie plannen: alles is goed als het je verbeelding maar prikkelt en je een nieuwe energieboost geeft!


3. 
Zet de dingen op hun kop

Oké, je vaste routine is vertrouwd, veilig en geruststellend, maar ook saai als de neten. Misschien was er ooit een goede reden waarom je de dingen op een bepaalde manier deed of aanpakte (de route die je naar je werk neemt, waar je luncht, de usual suspectsmet wie je op kantoor praat, hoe je je ‘s ochtends klaarmaakt voor je de deur uit gaat), maar dat is geen reden waarom ze zo moeten blijven. Verander je woon-werkroute eens, luister naar een goed audioboek in plaats van naar de radio, zet je wekker 15 minuten eerder om te stretchen, tai-chiën of te mediteren, ga praten met die collega van twee verdiepingen hoger in plaats van te e-mailen, of zoek naar een nieuwe manier om je to-do-lijst te beheren. Door af en toe de dingen op hun kop te zetten, hou je je leven fris en spannend.


4. Herinner je hoe je was op vakantie

Je voelde je goed op vakantie.. In tune. Alles liep op rolletjes en je was een happy camper. Misschien voelde je je als de persoon die je vaker zou willen zijn:  batterijen stevig opgeladen en volledig zen. Het goede nieuws is: hoe je bent op vakantie is hoe je bent als je op je best bent. Maar je kan dat gevoel toch gewoon elke dag ervaren, waar en wanneer je maar wilt. Alles wat je moet doen, is de dingen een beetje loslaten. Probeer dit lekker op je werk of in de aula.  Mañana, mañana!


5.
 Leer een muziekinstrument spelen

Moest jij in je kindertijd van je ouders verplicht een instrument leren, maar had je een bloedhekel aan die ein-de-loze notenleerlessen? Denk je al luchtgitaar spelend voor je spiegel wel eens: ‘Damn, spijtig dat ik nooit heb doorgezet!’? Wat houdt je tegen om de draad opnieuw op te pikken? De voordelen van muziek spelen zijn talrijk. Het verhoogt je intelligentie, verlaagt de stress, leert je multitasken, én je wordt er gelukkiger van. En,last but not least: met je gitaar, keyboard of zangstem ben je altijd een graag geziene gast op alle feestjes (en überintrigerend). Een opleiding volgen kan nog steeds in de traditionele muziekscholen. En als je dat niet ziet zitten, kan je altijd je kans wagen bij een privéleraar, met de alternatieve Suzukimethode (http://www.europeansuzuki.org/countries/tesib/) of in muziekcentra zoals Velodroom Hasselt (http://www.muziekodroom.be), Trix Antwerpen (http://www.trixonline.be) en Track Kortrijk (http://www.muziekcentrumtrack.be). Graai die  vergeten gitaar van de zolder van je ouders, train je speelhand en baby, you’re a star! In tijden van apps en Easy Alles zijn dingen die moeite kosten het nieuwe hip.