Baidu houdt zijn wallet boven de doopvont

Op 21/06/14
Deel via

Zoekrobots hebben dus wel degelijk een zwak voor mobiel betalen. Na Google en zijn Google Wallet, heeft nu ook Baidu, de populairste Chinese zoekrobot zijn eigen platform voor mobiel betalen. De codenaam luidt Baidu Wallet!

Baidu, Chinees voor ‘honderd graden’ en de Chinese tegenhanger van Google, klinkt jou misschien nog onbekend in de oren. Sinds juni 2013 is het de meest bezochte site in China en … de 5de meest gebruikte site ter wereld. Dagelijks verwerkt de zoekrobot niet minder dan vijf miljard zoekopdrachten, ongeveer het equivalent van Google.

Na de iTunes-account van Apple, de Microsoft-betaalaccount van Bing en de Wallet van Google, heeft Baidu nu ook een eigen wallet. Het bedrijf lanceerde zijn eigen mobiele betaalplatform officieel midden april. Niet om de concurrentie aan te gaan met de Amerikaanse giganten, eerder om de aanvallen van twee andere Chinese bedrijven te counteren: Wechat Payment van Tencent en Alipay Wallet van Alibaba (dat binnenkort op de beurs van New York noteert).

Baidu Mobile en Baidu Maps hebben de service al aan boord. Er werden overeenkomsten gesloten met ongeveer 130 Chinese banken in heel het land, Tibet niet te na gesproken. Baidu Wallet is niet alleen een betaaloplossing, je kunt er ook geld mee overschrijven en je geldzaken beheren. Deze drie activiteiten werden toevertrouwd aan Baifubao, de betaaltak van Baidu.

De zoekrobot verkreeg een betaallicentie bij de Chinese Volksbank in juli 2013. Om aan zijn naamsbekendheid te werken, bestelde Baidu Wallet een miljard coupons en promoties die je bij onlinewinkeliers kunt verzilveren. En je kunt ook gratis geld overzetten naar Baidu Wallet.