Bank wordt drive-in

Op 25/02/14
Deel via

Wie mobiele bank zegt, hoeft niet noodzakelijk aan smartphones en tablets te denken. Bij BBVA krijgt de mobiele bank de allures van een drive-in. Je hoeft je auto niet meer uit om geld uit de muur te halen, een document op te pikken of een videoconferentie te voeren met een adviseur.

De tijd van de buispost behoort duidelijk tot het verleden in bankkantoren. In Texas (Verenigde Staten) is een technologische update aan de gang. De bank BBVA heeft de voorbije weken drie videoconferentietoestellen geplaatst in Houston, moderne versies van de ATM, zeg maar, een geldautomaat aan een bank waar je langsrijdt met de auto! Deze drive-in is geen alleenstaand geval. Bank of America en Huntington experimenteren ook met nieuwe interactieve loketten in Noord-Amerika.

Bij de lancering van het project voerde de bank een grootschalig onderzoek in de hele VS – ja, ook in donutkraampjes – om de mening van de gebruikers te peilen. BBVA streefde ernaar om een unieke terminal te creëren en weigert vandaag om het een ATM te noemen of hem ermee te vergelijken.

Twee criteria waren cruciaal: enerzijds de aandacht voor de hardware en anderzijds de noodzaak van een gebruiksvriendelijke en innoverende software. De Spaanse bank werkte voor de ontwikkeling samen met Wincor Nixdorf. Het resultaat: grotere en meer doordachte knoppen. Zo is het toestel helemaal aangepast aan mobiel gebruik vanuit een bestuurdersstoel. Want je moet het toestel kunnen bedienen terwijl je vastgeklikt zit.

Hoewel het toestel gewoon als geldautomaat kan fungeren – het wordt in eerste instantie enkel met briefjes van 20 dollar gevuld –, kan het de bestuurder ook rechtstreeks in contact brengen met een bankmedewerker via een kwalitatief hoogstaande videoconferentie. De bankmedewerkers bevinden zich in werkelijkheid niet zo ver van de klant, op de hoofdzetel van de bank in Texas, en krijgen een specifieke opleiding voor deze functie. Aan de automaat kun je terecht voor advies over een woonkrediet of een belegging, wat zonder menselijke tussenkomst toch veel moeilijker zou zijn. De bediening gebeurt in het Engels en het Spaans.