Bankapp voor mobiele studenten

Op 27/10/14
Deel via

Met zijn mobiele app voor studenten maakt het Britse filiaal van de Spaanse bank Santander vorderingen op de weg naar meer personalisatie van het aanbod.

Santander is ervan overtuigd dat de “user experience” stilaan doorslaggevend wordt bij de keuze uit het aanbod van de diverse banken en dus belangrijker dan de producten en diensten die er worden verkocht. Daarom lanceert zijn Britse filiaal een nieuwe mobiele bankservice die studenten op een nieuwe manier wil laten omgaan met hun persoonlijke financiën en hun uitgaven.

De nieuwe service SmartBank staat functioneel voor een innoverende aanpak – zowel visueel als qua bediening – via een mobiele app die momenteel alleen maar in de Britse App Store verkrijgbaar is:

- met een vingerbeweging raadpleeg je alle gegevens van je (eerdere, geplande, periodieke) transacties; - je uitgaven zitten netjes in categorieën (etentjes, reizen, facturen, nutsvoorzieningen, boodschappen) of zijn gelinkt aan een bepaalde plaats;
- je krijgt op je scherm informatie in een tekstballonnetje, zoals je grootste recente uitgave; - met uitgavenstatistieken controleer je waar je geld naartoe gaat en wat het zwaarste weegt op je budget;
- met een heel eenvoudig menu verstuur je een overschrijving veel gemakkelijker dan op de traditionele man ier.

De functies zullen worden uitgebreid naarmate de behoeften en het aanbod van het beoogde segment evolueren.

Wanneer komt er een speciale app voor gebruikers in bedrijven?