Bankverrichtingen via Facebook

Op 09/08/12
Deel via

In India stimuleren banken en makelaars hun klanten om sommige bank- en financiële transacties via Facebook te regelen. Facebook biedt banken dan weer nieuwe online-bankdiensten aan.

Facebook telt in India al meer dan 45 miljoen gebruikers. En dat brengt banken op ideeën… De grootste privébank van het land, ICICI Bank, is een voortrekker als het gaat over initiatief nemen op Facebook. Klanten van ICICI Bank kunnen via Facebook hun rekeningsaldo checken, een chequeboekje aanvragen en zelfs hun debetkaart upgraden. Facebook is bij ICICI Bank uitgegroeid tot een belangrijk instrument om te communiceren met klanten. En dat is nog maar een begin.

HDFC Securities, de tak voor financiële dienstverlening van HDFC Bank, wil een portaalsite voor stock-trading integreren op Facebook. Via widgets zou je in real time info kunnen krijgen en klanten kunnen via de portaalsite ook hun orders doorgeven. Het is nu wachten op groen licht van de marktregulator. Volgens de jongste berichten zou het project er effectief komen.

Een andere Indiase bank, Axis Bank, promoot haar Platinum-kredietkaarten door op haar Facebook-pagina een platform voor de reservatie van filmtickets te plaatsen. Via de Facebook-pagina van Axis Bank kunnen klanten nog andere verrichtingen doen zoals facturen betalen.

Facebook zelf is van plan banken aan te moedigen om hun service te ontwikkelen op het netwerk. Dat liet David Robinson, directeur internationale marketingoplossingen bij Facebook, zich onlangs ontvallen op een seminar in New York. Bij de Australische Commonwealth Bank loopt momenteel een proefproject. Met de toepassing kunnen de klanten van deze bank betalingen aan derden of aan Facebook-vrienden uitvoeren! Meer weten over de Facebook-projecten.