Banque Populaire mikt op bedrijfsleiders

Op 18/02/15
Deel via

De Franse bank laat de man en de vrouw in de straat links liggen en richt zich met haar app voor smartwatches tot bedrijfsleiders.

Banque Populaire heeft besloten om het domein van de geconnecteerde horloges op een gesegmenteerde manier te benaderen. Aanvankelijk richt de bank zich alleen tot bedrijfsleiders met haar “Suite Entreprise Mobile”, haar app voor zakelijke toepassingen op smartphones en tablets. Vergeet daarbij niet dat Banque Populaire in de eerste plaats een specialist van bankdiensten voor KMO’s is, hoewel ook particulieren worden aangesproken. De segmentatie heeft voor gevolg dat de instelling de eerste bancaire app voor alleen maar ondernemers heeft ontwikkeld.

Waarmee onderscheidt deze app voor smartwatches zich? De gebruiker controleert en stuurt ermee het beheerplatform en in die zin is het een aanvulling op de app voor smartphones en tablets. Een bedrijfsleider kan via zijn geconnecteerde horloge zijn rekeningafschriften in al zijn banken raadplegen en zelfs transacties die naar de banken worden doorgestuurd bevestigen of weigeren.

Deze smartwatch-app zal tegen het einde van het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar zijn voor de belangrijkste besturingssystemen van slimme horloges. Eerst is Android aan de beurt, dan volgt de Apple Watch zodra die op de markt komt.