BBVA, social media queen

Op 02/06/14
Deel via

BBVA is de jongste tijd onderwerp van gesprek. Na de overname van de Amerikaanse internetbank Simple voert BBVA nu de ranking aan van de Social Media Sustainability Index en start ze met een bankrekening via Facebook.

We vertelden het al: BBVA werd de nieuwe eigenaar van de onlinebank Simple. Die biedt al sinds de zomer van 2012 in de Verenigde Staten een zichtrekening aan gekoppeld aan een VISA-debetkaart. De relatie met de klant is volledig mobiel, er zijn geen kantoren en de bank begeleidt de klant door budgetten op te stellen en gebruik te maken van de modernste en meest originele tools: geolokalisatie van transacties of een parafrase als wachtwoord.

Dit keer lanceert de Spaanse groep haar jongste nieuwigheid in Chili. En dat is geen toeval: het land telt het meeste Facebook-profielen van Zuid-Amerika (6,7 miljoen actieve gebruikers op 17,5 miljoen inwoners. Het rekensommetje is eenvoudig). Het eerste financiële product via de sociale media heet BBVA Link. Je kunt er geld mee sturen naar je Facebook-vrienden. Deze P2P-betaling (pair to pair) werkt heel eenvoudig. Je selecteert een vriend, je voert een bedrag in en je valideert de transactie via de gratis Facebook-app. De transactie wordt geauthenticeerd met een code die je via sms op je mobiele telefoon ontvangt en gewoon moet invoeren op het scherm. Hoe je het geld dan ontvangt? Ofwel creëer je je eigen BBVA Link-account, ofwel schrijf je het geld over op een bankrekening. Je kunt het geld ook opvragen aan een BBVA-automaat aan de hand van een valideringscode (de automaten zijn uitgerust voor opvragingen zonder kaart).

Het valt op hoe banken steeds meer opschuiven in de richting van sociale media. BBVA voert nu ook de 4de Social Media Sustainability Index aan met een score van 91 % voor haar inzicht in het fenomeen van sociale netwerken (meer info). BBVA steekt Amerikaanse toonaangevende bedrijven uit de technologiesector zoals AT&T en IBM de loef af.