Bedragen die verwisselen van iPhone

Op 14/12/15
Deel via

De volgende stap in de ontwikkeling van Apple Pay? Waarschijnlijk dat gebruikers van een Mac, iPhone en iPad geld naar elkaar overschrijven via TouchID.

Het was de “Wall Street Journal” die begin november met het nieuws kwam. In 2016 zou Apple zijn mobiele betaaldienst Apple Pay uitbreiden met de mogelijkheid dat gebruikers geld naar elkaar overschrijven.

Er lopen onderhandelingen tussen Apple en de banken om geldtransfers tussen particulieren toe te laten. Volgens de Amerikaanse pers is de lancering nog niet voor morgen, maar heeft Apple wel concrete plannen voor de verdere evolutie van zijn betaaldienst. Die werd in september 2014 gelanceerd (en door ons toen voor jou getest). De dienst functioneert ondertussen in Groot-Brittannië, Australië en Canada, maar nog niet in België.

De zogeheten “P2P”-functie werkt al een hele tijd op PayPal. In de Verenigde Staten proberen andere grote spelers een stuk van de markt in te palmen. De bekendste zijn Venmo en Square Cash en hun technologie zit ook in Facebook Messenger en Snapchat. Ten slotte laat Google gebruikers geld overschrijven via Gmail, maar alleen in de VS.

Wat is al bekend over de P2P-betalingen van Apple?
  
> De functie om geld over te schrijven zou in de Wallet-app zitten.
> Geld zou van eigenaar verwisselen tussen debetkaarten die gelinkt zijn aan de iTunes-accounts van de gebruikers.
> De transacties zouden beveiligd zijn met de TouchID-technologie (biometrische vingerafdrukherkenning), zoals dat reeds het geval is voor mobiele betalingen.
> Er zouden al verscheidene Amerikaanse banken zijn geraadpleegd, waaronder JPMorgan Chase en Wells Fargo.

Apple weigert natuurlijk om commentaar te geven. Het gaat immers alleen nog maar om geruchten, maar die worden wel steeds hardnekkiger. Volgens de “Wall Street Journal” zou de service aanvankelijk alleen in Noord-Amerika functioneren en gratis zijn voor de gebruikers.