Beheer je budget met één muisklik

Op 08/08/14
Deel via

Token is een splinternieuwe armband. Hij waarschuwt je bij impulsieve aankopen en je kunt op een superveilige manier geld overmaken van de ene naar de andere Token. Dat geeft inspiratie!

Durf je je portefeuille wel eens te verliezen of te vergeten? Je hebt geen zin om voortdurend je bankinformatie en al je betaalkaarten mee te zeulen? Dan is Token misschien wel wat jij zoekt. Studio Artefact uit Seattle ziet Token als een mobiele en slimme portefeuille die je aan je pols draagt.

De basisversie zou bedoeld zijn voor transacties via aanraakscherm. Valideren gebeurt met je vingerafdruk. Vergelijkbaar met de werking van de Touch ID van Apple en de biometrische sensor van Samsung Galaxy S5. In de winkel betaal je dankzij de automatische detectie van de wifi-netwerken. Om de transactie te valideren, moet de winkelier of de andere persoon ook een Token hebben.

Op termijn heeft het project nog grotere ambities: alle rekeningen bundelen op één enkele interface. De studio denkt ook aan tools voor financieel beheer. Dankzij visualisering van de rekeningen in real time, zal de armband de impact van een al dan niet impulsieve aankoop op het budget van de koper kunnen inschatten. Andere mogelijke ontwikkeling: prijsvergelijkingen in real time. Dat kan iemand overtuigen om het product elders te kopen.

Wat met de veiligheid? Hangt de Token niet meer aan je pols, dan ben je hem kwijt of is hij gestolen. Geen nood, hij wordt onbruikbaar dankzij 2 veiligheidsniveaus: de vingerafdruk van de eigenaar en de pincode.

Wanneer? Token zit nog in een conceptfase. Artefact wil dat de Token de komende jaren een inspiratiebron wordt voor producenten.