Beheer je geldzaken met Tink

Op 02/06/14
Deel via

Op Finovate Europe 2014 sprong personal finance management (PFM) er alweer bovenuit. Een van de pareltjes dit jaar was de Zweedse start-up Tink, een app waarmee je je uitgaven opvolgt door je verschillende rekeningen aan één enkele interface te koppelen.

Tink is toegankelijk via om het even welk type computer en in de vorm van een mobiele app voor iPhone en Android. Ook de browser speelt geen rol.

Bij de inschrijving wordt de gebruiker gevraagd om zijn  verschillende bankrekeningen te koppelen aan de app. Vanaf dan kan hij zijn financiële situatie nauwkeurig opvolgen dankzij een automatische klassering van zijn transacties, een concept dat twee Amerikaanse banken, Simple en GoBank, nu al toepassen voor hun mobiele interfaces. Het voordeel van Tink? De app bundelt alle bankrekeningen, maar beperkt zich niet tot een overzicht van inkomsten en uitgaven.

Tink, een hub met persoonlijke informatie

Het initiatief sluit aan bij de trend om een interactievere en meer gedragsgebonden en persoonlijke relatie op te bouwen met de bank door de gebruikersinterfaces te innoveren.

Wanneer hij een verbinding tot stand brengt, ontvangt de gebruiker berichten zoals op een Facebook-tijdslijn. Tink werkt als een echte ‘hub’ voor de financiële situatie van de abonnee en onderstreept de belangrijkste uitgavenposten, uitzonderlijke inkomsten, en verwittigt de gebruiker in geval van een abnormale verhoging van bepaalde uitgaven, bijvoorbeeld de rekening van een restaurant. Naast een grondige analyse van de financiële toestand, kan Tink ook anomalieën achterhalen zoals een dubbele invoering van een transactie. Ten slotte kan de toepassing ook een grappig bericht versturen als je bijvoorbeeld langs een winkel loopt waar je al een smak geld hebt uitgegeven.

Een filmpje vertelt in detail hoe Tink werkt, net als de officiële website, en bestaat in verschillende talen zoals het Engels, het Duits, het Spaans, het Zweeds en zelfs het Frans. Ook op de site van Finovate 2014, een event dat in februari plaatsvond in Londen, vind je een filmpje. Momenteel is Tink nog voorbehouden voor de happy few via een online inschrijvingssysteem.

<iframe src="//player.vimeo.com/video/74058604?title=0&amp;color=00bdbd" width="500" height="281" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>