Betaal bij Starbucks met je armband

Op 03/01/15
Deel via

Heb je ‘Band’, de gloednieuwe geconnecteerde armband van Microsoft, rond je pols? Dan betaal je daarmee bij Starbucks. Daarvoor zorgt de barcode op het schermpje.

De geconnecteerde armband Band van Microsoft werd in oktober voorgesteld. Hij is al in kleine oplages verspreid in de Verenigde Staten. Deze wearable biedt een niet te onderschatten voordeel: hij is compatibel met Windows Phone, Android én de iPhone.

De armband is voorzien van een UV-sensor, een hartritmesensor, een thermometer, een stappenteller en een huidspanningssensor. Het schermpje doet niet alleen dienst als horloge, maar ook … om te betalen.

Bij aankoop van een armband (199 dollar of zowat 160 euro) ontvangt de klant een tegoedbon van 5 dollar (3,5 euro) voor Starbucks. Dat is geen toeval, want de koffieketen aanvaardt voortaan betalingen via Microsoft Band.

Hoe werkt het?

1) Je downloadt de app Microsoft Health;
2) je linkt je Starbucks-rekening aan de app;
3) op de armband selecteer je het Starbucks-logo;
4) op het scherm verschijnt een barcode die je aan de kassa toont;
5) je betaling is geregistreerd.

Dankzij Bluetooth wordt je armband permanent met je Starbucks-rekening gesynchroniseerd. Nadat je je rekening hebt gecrediteerd, is je saldo onmiddellijk beschikbaar op je armband. Eigenlijk is dit een nieuwe toepassing van de mobiele app van Starbucks, waarover je hier in juli meer kon lezen, op een nieuw toestel.

Starbucks beweert dat van alle betalingen met een smartphone 90% in 2013 werd uitgevoerd bij ... Starbucks.