Betaal in de kantine met een selfie

Op 21/12/15
Deel via

Aan het Southwestern College in Arkansas is een selfie voortaan voldoende om in de kantine te betalen. Een interessant idee voor bij ons?

Lucova ontwikkelt mobiele betaaloplossingen en het bedrijf is in zee gegaan met Fresh Ideas, een specialist in het beheer van cateringdiensten. Beide organisaties ontwikkelen samen een app om in kantines je maaltijd te betalen met een selfie. De app heet FreshX en is beschikbaar voor iOS en Android.

Hongerige studenten aan de Amerikaanse universiteit - de enige die tot nu toe de app heeft ingevoerd - mogen hun portefeuille en smartphone rustig laten zitten. Zij betalen voortaan met de technologie “Pay with Your Selfie”. Daarbij wordt het zelfportret van een student gematcht met een token via Bluetooth Low Energy (BLE).

De student hoeft alleen maar in de buurt van de betaalterminal te komen om herkend te worden. De student kan zelfs zijn voorkeuren programmeren om gemakkelijker uit de beschikbare gerechten te kiezen. In de app wordt ook alle nuttige informatie bewaard, zoals betalingsbewijzen, klantenkaarten en promoties.

De app steunt op het eenvoudige, maar door consumenten sterk geapprecieerde principe dat de technologie bij een digitale transactie alle knelpunten zoveel mogelijk moet oplossen en persoonlijke interactie met de verkoper moet bevorderen. De potentiële toepassingen van deze app in andere sectoren zijn talrijk.