Betaal in Turkije met Google Glass

Op 17/12/14
Deel via

BKM ontwikkelde in Turkije een app voor de geconnecteerde bril van Google, die daardoor compatibel wordt met de elektronische portemonnee van banken.

Bankalararası Kart Merkezi lanceerde onlangs een app voor gebruikers van Google Glass. Met hun bril bekijken ze niet alleen de stand van hun virtuele portemonnee, maar voeren ze ook mobiele betalingen uit. Daarvoor kiezen ze uit twee technieken: een QR-code en spraakbediening.

Het bedrijf hanteert als slogan “Bye bye cash” en het stelt klanten van de “BKM Express wallet” in staat om de betaalkaarten van ruim 16 lokale banken te digitaliseren. De app bestond al, maar dan voor de iPhone en Android. Nu is hij er ook voor Google Glass.

Handelaars die in het systeem stappen, beschikken over een specifieke app voor Google Glass, die een QR-code aanmaakt. De klant moet de code gewoon scannen met zijn bril om de transactie uit te voeren en te bevestigen.

BKM gebruikt anderzijds ook de NFC-technologie voor mobiele betalingen. Het bedrijf zette op zijn website een aantal leerrijke filmpjes. Total lanceerde onlangs samen met BKM ook een promotiecampagne om klanten aan te sporen hun brandstof te betalen met hun mobiele telefoon, via NFC.

Ook BNP Paribas Fortis zou binnenkort voor de dag komen met een app voor Google Glass. Daarmee kan je het dichtstbijzijnde bankkantoor van de instelling vinden. Wordt vervolgd …