Betaal je rekening met een VISA-armband!

Op 20/08/14
Deel via

Een van de grootste Spaanse banken, CaixaBank, ontwikkelt een ambitieus project met VISA: betalen via een armband. Sinds deze zomer loopt er een grootschalige test.

Klanten van de Spaanse bank La Caixa kunnen hun betaalkaart letterlijk rond hun pols dragen. In een winkel betalen wordt nu nog gemakkelijker: hou gewoon even de armband, die samen met VISA werd ontwikkeld, tegen de betaalterminal. Er zijn al 300.000 personen bij dit project betrokken.

De eerste stap werd begin juli gezet, toen 15.000 armbanden werden uitgedeeld, vooral aan klanten van La Caixa die hun contactloze betaalkaarten het vaakst hadden gebruikt.

Als de test in het laatste kwartaal van het jaar goede resultaten oplevert, is dit het belangrijkste programma in zijn soort in Europa. De armbanden worden dan via het hele kantorennet verspreid.

Het is belangrijk dat de klant de armband ook mooi vindt en daarom kan hij kiezen uit diverse modellen. De hypoallergische armband is bestand tegen water en vocht.

Betalen is heel eenvoudig: je drukt gewoon even je pols tegen een compatibele terminal in het verkooppunt. Voor bedragen kleiner dan 20 euro is geen bevestiging nodig. Klanten die meer dan 20 euro willen besteden, moeten de pincode van hun kaart invoeren om de transactie te bevestigen. De dienst is gratis en verloopt via een beveiligde app op je smartphone. Klanten downloaden de app via een link in een sms die ze ontvangen of via de appstore van de bank, CaixaMóvil.

Dit is niet de enige dergelijke test in Europa. In het Verenigd Koninkrijk lanceerde Barclays bPayBand. Met hun armband hoef je geen cash of debet-/creditkaart op zak te hebben om te betalen. Je kan ermee terecht aan meer dan 300.000 contactloze terminals, vooral in coffee shops en krantenwinkels.