Betaal je vrienden en … de handelaars

Op 03/05/15
Deel via

Met Square Cash verstuur je even gemakkelijk geld als een sms. Square wil zijn app ook geld laten opbrengen: bedrijven en zelfstandigen kunnen zich via de Square Cash-app laten betalen als ze er een kleine commissie per transactie voor over hebben. Hoe werkt dit en waarom is het zo handig?

We vertelden hier al eerder over de talrijke apps om in de Verenigde Staten om geld over te schrijven en zelfs over een app waarmee je geen tijd verliest aan de geldautomaat. Zowel Venmo als Paypal, Google Wallet en Square Cash laten particulieren gratis aan elkaar betalen. Een van de bekendste bedrijven uit dit segment, Square, meent dat zo’n dienst ook geld kan opbrengen. Het gaat daarvoor aankloppen bij de handelaars.

Tot nu toe beschikten verkopers over Square Up: een toestelletje dat je op je smartphone of tablet aansluit en waarmee je vervolgens een debetkaart kan “swypen”. $Cashtag maakt dit in het vervolg nog eenvoudiger. Met een mobiele app of een gewone webpagina betalen particulieren nu ook een handelaar. Voor de klant is dit gratis. De verkoper betaalt 1,5% commissie. Dat is minder dan bij een debetkaart waar het tarief gemiddeld 2,75% bedraagt. De dienst is bedoeld voor kleine winkeltjes en freelancers, van muzikanten tot marktkramers, die op deze manier betalingen zonder debetkaart kunnen ontvangen.

Net zoals bij Square Cash haalt de tussenpersoon het geld van je debetkaart en plaatst het op de lopende rekening van de handelaar. Elke $Cashtag verloopt via een eigen webpagina, die dienst doet als een soort gepersonaliseerde kassa. De eerste keer ga je naar de website Cash.me en download je de mobiele app.

Voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.