Betaal met je simkaart

Op 17/07/14
Deel via

Betalen via NFC of een QR-code? Deze nieuwe techniek doet het gewoon met die good old simkaart. Een hippe smartphone is voor niets nodig.

Het bedrijf Airtag bundelde in Frankrijk de krachten met Crédit Mutuel voor een betaaloplossing via de simkaart. Zo ontstaat de technologie ‘Sim Centric’. Het voordeel: je hebt geen hippe smartphone nodig om mobiel te betalen.

De app werd bedacht om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Bluetooth, NFC of een extra lezer heeft hij niet nodig. Gewoon een persoonlijke code. Meer heb je niet nodig om een contactloze kaart te activeren en je eerste betalingen te doen. Doel is om de contactloze kaart minder technisch te maken.

Naast het betalen zelf, biedt de app nog andere functionaliteiten. Bijvoorbeeld een ergonomie aangepast aan de telefoon (ongeacht de generatie) en functies zoals het raadplegen van de transactiehistoriek.

Officiële lancering in het najaar van 2014. De app is bruikbaar bij alle handelaars in Frankrijk die contactloos betalen aanvaarden. Op Google Play vind je hem nu al en deze zomer komt er een versie voor Windows Phone 8.