Betaal met je UP4-polsband!

Op 13/06/15
Deel via

De volgende UP-polsband van Jawbone zal voorzien zijn van een NFC-chip. Het toestelletje is samen met American Express ontwikkeld om te betalen zonder je telefoon of bankkaart uit je zak te halen. Even wuiven met de hand volstaat!

Jawbone voegde dit jaar een nieuw model toe aan zijn reeks polsbandjes. Na de Up Move en de UP2 komt de UP3 eraan. Hij kost ongeveer 175 euro en beschikt over een hartslagsensor. De polsbandjes dienen vooral om je fysieke conditie te monitoren: beweging, slaap, voeding, gewicht.

Deze zomer stelt Jawbone een hele nieuwe generatie voor, in samenwerking met American Express: de UP4. Het polsbandje werd voor het eerst getoond op 15 april, beschikt over dezelfde sensoren als het UP3-model (activiteiten, slaap, hartslag) en biedt een extraatje: een NFC-chip om met je polsbandje je mobiele betalingen te bevestigen.

Concreet betekent dit dat American Express-kaarthouders hun betaalkaart kunnen toevoegen via een nieuwe versie van de UP-app voor iOS en Android. Ze moeten daarvoor dezelfde login en hetzelfde wachtwoord gebruiken als voor de American Express-app. Vervolgens kiezen ze welke kaart moet gebruikt worden als ze met hun polsbandje betalen. Wie nog geen American Express-kaart heeft, kan een prepaid- of kredietkaart bestellen via de UP-app.

Hoe betaal je eigenlijk met een polsbandje? Je kan het vergelijken met de werking van een Apple Watch. Je houdt je pols in de buurt van de betaalterminal. Hoor je een biepje? Dan is de transactie bevestigd. In de American Express-app vind je een overzicht van je betalingen. Het lijkt erop dat Jawbone geen toegang heeft.

De UP4-polsband is eind juli beschikbaar in de Verenigde Staten en zal 199 dollar kosten, of ongeveer 180 euro.