Betalen met bitcoins op eBay via Paypal

Op 06/07/14
Deel via

Binnenkort betaal je je aankopen op eBay misschien wel met bitcoins. Het elektronische geld valt namelijk in de smaak bij de baas van eBay...

 Bitcoins integreren in eBay is nog slechts een kwestie van tijd. Toch als we eBay-baas John Donahoe mogen geloven. Begin juni verklaarde de CEO: “We hebben geen twijfels meer over de essentiële rol die deze virtuele munt zal spelen in de toekomst en bij PayPal moeten we die trend integreren in onze portefeuille. Een exacte datum kan ik u niet geven en ik kan u ook niet vertellen wat het volume van de transacties zal zijn, maar we zijn ons bewust van het fenomeen en schenken er veel aandacht aan.”

Donahoe legde deze verklaringen af enkele weken na de algemene vergadering van aandeelhouders op 13 mei 2014, waar hij de bitcoin (BTC) bestempelde als een “nieuwe, opkomende en interessante technologie” die het internetbedrijf in het vizier heeft. Eind 2013 had Paypal nochtans geen plannen om het elektronische geld te integreren. De groep had besloten zich open te stellen voor de getrouwheidsprogramma’s van winkeliers, al sloot ze de mogelijkheid wel niet uit. Blijkbaar is alles dan toch in een stroomversnelling terecht gekomen…

Er moet in elk geval actie komen. Enkele dagen geleden wees een rapport gepubliceerd door het hedgefonds Laureate Trust namelijk uit dat de Bitcoin Paypal op Amerikaanse bodem ‘zeer binnenkort’ zou voorbijsteken qua transactievolumes.

Al is het natuurlijk zo dat je nu al bitcoins kunt gebruiken en kopen met een PayPal-account. Om je bitcoins te krijgen, doe je gewoon enkele aankopen op specifieke sites. Een voorbeeld? Surf naar VirWox. Je koopt er SSL$ (Linden Dollars) in het universum Second Life en die zet je nadien om in BTC.