Betalen met de Capital One app

Op 25/11/15
Deel via

Het klopt dat de banken als partners meewerken aan de betaalsystemen van Apple, Google, Bancontact en Samsung, maar daarom geven ze zich nog niet gewonnen. In de Verenigde Staten laat de bank Capital One haar klanten nu ook mobiel betalen.

Wij hadden het hier al eerder over Capital One en meer bepaald over de talrijke successen op de sociale netwerken van deze Amerikaanse online bank. Ze innoveert nu opnieuw en is vastbesloten om het voortouw te nemen inzake mobiele betalingen. Zo integreerde ze onlangs de functie van een elektronische portemonnee in haar Android-app en noemde die de “Capital One Wallet”. Een primeur in de Verenigde Staten.

Al wie de app gebruikt op een smartphone met minstens Android 4.4 kan dat toestel voortaan gebruiken om te betalen, als er maar een NFC-chip inzit. Alle verkooppunten die al beschikken over een contactloze NFC-terminal zijn klaar voor deze manier van betalen. De debetkaart en VISA-kredietkaarten van de online bank zijn met onmiddellijke ingang compatibel. De klant kiest vrij welke kaart hij wil gebruiken voor een bepaalde aankoop. De app beheert niet alleen alle uitgaven via real time meldingen, maar ook kortingen en voordelen in winkels (cash back, rewards, bonnen).

En hoe zit het met de iPhone in dit verhaal? Die doet niet mee, omdat Apple de toegang tot de NFC-chip in zijn smartphones en horloges vergrendelt. Alleen Apple Pay krijgt toegang tot functies voor contactloze betalingen op die toestellen. Dus zolang Apple zijn technologie niet openstelt voor concurrenten, komt er op iOS geen enkele andere oplossing.