Betalen met je bril...

Op 25/09/13
Deel via

Google Glass biedt een toegevoegde kijk op de werkelijkheid. Niet voor niets spreekt men van augmented reality. Toegevoegd is onder meer een blik op je financiën. LevelUp stelt nu voor om nog een stapje verder te gaan en mobiele betalingen op termijn niet meer met de smartphone te verrichten maar ook met de door Google ontwikkelde bril.

Volgens onderzoeksbureau Gartner zou de markt van de mobiele betalingen in 2012 moeten groeien van 163,1 naar 235 miljard dollar aan transacties. Dat is een toename met 44 %. En tegen 2017 zou de jaarlijkse groei liefst 35 % kunnen bedragen! Mobiel betalen is uiteraard voor veel startups die elke technologische evolutie aangrijpen een heuse uitdaging. Mede daardoor is het dat ook voor tal van financiële instellingen.

Een van die startups is bijvoorbeeld LevelUp, dat momenteel werkt aan een toepassing voor mobiel betalen met Google Glass. Hoe dat concreet in zijn werk gaat? De verkoper draagt een Google Glass en bekijkt en scant daarmee de QR-code die door de smartphone van zijn klant is gegenereerd, nadat deze vooraf zijn betaalkaart aan een account bij LevelUp had gelinkt, wel te verstaan. In dit geval is het dus de handelaar die de uitrusting nodig heeft en niet de klant. Waardoor Google Glass zich nu al opwerpt als een heuse mobiele betaalterminal.

LevelUp wil graag nog een stap verder gaan, door de smartphone gewoon te omzeilen. Als alternatief zou het dan gezichtsherkenning gebruiken en die integreren in het Facebookprofiel. Het gezicht van de consument zou met andere woorden de QR-code vervangen. Momenteel verbiedt Google elke toepassing die berust op de identificatie van personen. Maar hoe lang zal het dat nog volhouden?

LevelUp heeft echter nog wel wat tijd om zijn project concreet uit te werken. Google Glass bevindt zich nog altijd in de bètatestfase. Bovendien moet ook de kleinhandel er nog van overtuigd worden met het ding te gaan werken. Met een kostprijs die rond de 1.500 dollar zou liggen is dat nog niet zo evident.

In afwachting denken ook banken zoals de Oekraïense PrivatBank al na over een dienstverlening die toegankelijk zou zijn via Google Glass, zoals je hier kan (her)lezen.

Voor meer informatie