Betalen met je Samsung-horloge

Op 13/07/15
Deel via

De volgende smartwatch van Samsung is voorzien van Samsung Pay en NFC. Je hebt dan niet langer je smartphone nodig om je betaling te voltooien.

In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië kan je nu al betalen met een Apple Watch. Samsung, de grootste fabrikant ter wereld, kon onmogelijk met gekruiste armen toezien. Bijgevolg zit er in zijn volgende smartwatch een NFC-chip en kan je er mobiel mee betalen.

De introductie van Samsung Pay werd uitgesteld tot september. Ze valt dus perfect samen met de lancering van het nieuwe horloge terwijl ook de langverwachte Galaxy Note 5 dan uitkomt. Samen met de Galaxy S6 (Edge en klassiek) zouden dit de eerste toestellen met de LoopPay-technologie zijn die begin 2015 werden overgenomen.

Welke rol speelt het horloge in dit verhaal? Volgens Bloomberg zou Samsung een stap verder zetten dan Apple: het horloge zou volstaan om een betaling te valideren, je telefoon heb je dan niet meer nodig.

Denk nu niet dat Samsung Pay al in de herfst in België beschikbaar zal zijn. Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn eerst aan de beurt. De fabrikant wil 15 tot 20% van zijn smartphone- en smartwatch-gebruikers overtuigen om over te stappen op contactloos mobiel betalen, dus zonder plastic kaartje.

Samsung komt weliswaar laat, maar de markt staat nog in zijn kinderschoenen. Apple Pay haalt momenteel nauwelijks 1% van de betalingen in een fysiek verkooppunt.