Betalen via je vingerafdrukken met de nieuwe Galaxy S5

Op 02/06/14
Deel via

In april komt de nieuwe Galaxy S5 van Samsung op de markt komt. Trotse bezitters kunnen bij handelaars die PayPal aanvaarden betalen dankzij de ingebouwde vingerafdruksensor.

Nadat Apple zijn eigen weg koos met een betaaloplossing via iBeacon, sluit Samsung een partnership met een niet onbelangrijke speler: PayPal, een dochterbedrijf van eBay. Doel is de eigenaars van de nieuwe Galaxy S5 – in april ligt hij in de Belgische winkelrekken – de mogelijkheid te bieden betalingen uit te voeren met behulp van de biometrische sensoren van de smartphone.

Als de klant dat wenst, vervangt deze nieuwe functie het gebruik van een wachtwoord of pincode. Bij handelaars met een terminal die compatibel is met PayPal kunnen ze betalen met hun vingerafdruk. De groep heeft het over miljoenen verkooppunten. De PayPal-authenticatie zal beschikbaar zijn op 26 markten wereldwijd, in de eerste plaats de VS maar ook in Australië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië. Tegen alle verwachtingen in zit ook België in de initiële pipeline.

Dit is meteen de eerste keer dan een door Fido Alliance ontwikkelde technologie wordt toegepast. PayPal levert een elektronische portemonnee in de cloud en slaat geen informatie op de terminal op. Consumenten zullen hun vinger gebruiken om te betalen met hun Samsung Galaxy S5 dankzij de op het toestel geïnstalleerde software FIDO Ready. Tussen de vingerafdruksensor en de PayPal-service in de cloud komt een beveiligde verbinding tot stand. De enige informatie die de terminal deelt met PayPal is een unieke gecodeerde sleutel om de identiteit van de klant te checken zonder de biometrische informatie op te slaan op de Paypal-servers.

Filmpje over het systeem