Blijf je thuis deze zomer of ga je op reis? Ontdek met welke kaart je de kosten beperkt, in België en daarbuiten.

Op 08/07/20
Deel via

Het belangrijkste criterium is je bestemming. En dan zijn er twee opties: de eurozone*, dat is België en overal waar je met de euro betaalt, en alles daarbuiten, waar je dus met vreemde munten betaalt.

Eropuit trekken, reizen, de grens oversteken, ... Vrij zijn om te gaan en staan waar je wil, het is nog zoveel leuker als je goed weet wat het je kan kosten. Waar, hoeveel? We vertellen je er alles over.

Een hamburger in New York

Ga je op culinaire rondreis (of shopping trip, kan natuurlijk ook) in het buitenland, denk dan twee keer na voor je je debetkaart uithaalt om te betalen. Het is namelijk de duurste optie. Om te betalen in eender welke andere munt dan de euro, gebruik je beter je kredietkaart. Bovendien zie je makkelijk hoeveel je al hebt uitgegeven in de Hello bank! app.

Een panini in Italië

Of het nu gaat over eten of shoppen, overal in de eurozone geldt dezelfde regel: je kiest zelf met welke kaart je betaalt. Natuurlijk hadden we liever gehad dat een onbekende op miraculeuze manier de rekening betaalt, maar aangezien dat enkel maar in de films gebeurt, betalen we zelf met onze debetkaart of kredietkaart. Beiden zijn gratis (de kosten toch, niet blijven dromen).

En cash geld?

Cash geld nodig om een fooi te geven aan de andere kant van de wereld of een wens te doen in een fontein? Zowel in de eurozone als daarbuiten haal je het best geld af met je debetkaart.
En vergeet niet om, voor je vertrekt, de Maestro functie op je debetkaart te activeren via de Hello bank! app als je geld wil afhalen buiten Europa.

Ontdek alles over de kosten die komen kijken bij het gebruik van je debet- en kredietkaart in de eurozone en daarbuiten >

Kaart kwijt of gestolen? Verwittig dan meteen Card Stop op +32 70 344 344, waar je ook bent!

* De eurozone bestaat (in 2020) uit volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, België, Cyprus, Spanje (incl. de Canarische eilanden), Estland, Finland, Frankrijk (incl. Guadeloupe, Frans Guyana, Mayotte, Réunion, Saint-Martin en Saint-Barthélemy), Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal (incl. de Azoren en Madeira), Slovakije en Slovenië.

De informatie in dit artikel is gebaseerd op de geldende tarieven op 15/07/2020