Bidokee, ludieke crowdfunding

Op 16/02/15
Deel via

Heb je geld voor een project nodig? Dan doen je een beroep op een platform als Kickstart of … ga je innoveren. Dat laatste deed Bidokee. De bijdragen komen van gamers die met elkaar wedijveren.

Bidokee is een gratis game voor smartphones. De ontwikkelaars rekenen erop dat het even verslavend is als Candy Crush of Angry Birds ... terwijl je hier wel echte prijzen kan winnen. De promotie- en fundraisingcampagne zou al halfweg zijn en er wordt vooral aan ludieke crowdfunding gedaan.

Hoe gaat dit in zijn werk? Zodra je je hebt ingeschreven, neem je gratis deel aan het spel. Je praat erover met vrienden en op de sociale media en zo help je de ontwikkelaars om hun doel te bereiken. Ondertussen verdien je punten en die kan je dan weer gebruiken in een soort veilingsysteem: hoe meer punten je hebt, hoe meer kans je maakt om een GoPro-camera, een tablet of een spelcomputer te winnen. Klinkt dit ingewikkeld? Deze video maakt alles duidelijk.Bidokee is hyperactief op de sociale media, onder andere via Facebook en Instagram, waar je ook talrijke screendumps van de gameplay vindt.

Voor meer informatie en om mee te doen met de campagne ga je naar de officiële website.