BNP Paribas start met Mooc

Op 02/06/14
Deel via

BNP Paribas surft mee op de golf van de nieuwe trends en biedt nu ook een volledige onlineopleiding aan (MOOC) over SEPA en de werking ervan.

Sinds 1 februari moeten overschrijvingen en domiciliëringen beantwoorden aan de SEPA-norm of ‘Single Euro Payments Area’ (eengemaakte Europese betaalruimte). De invoering van de SEPA-betaalmiddelen valt onder de Europese richtlijn betreffende de betalingsdiensten van 2007.  Hoewel we intussen al heel wat verder staan en de Europese Commissie en het Europees Parlement beslist hebben om een overgangsperiode van 6 maanden in te voeren, is BNP Paribas niet bij de pakken blijven zitten en heeft het MOOC gecreëerd, een interessant initiatief op het kruispunt tussen de academische en de financiële wereld.

Deze eerste MOOC (Massive Open Online Course) verwijst naar onlinecursussen met pedagogische tools die aangepast werden aan deze omgeving. Ze zijn gratis en toegankelijk voor iedereen, en ze zijn niet enkel bedoeld voor professionals uit de financiële wereld. MOOC schoot op 3 maart uit de startblokken, liep ongeveer vier weken lang en vergde circa één studie-uur per week. Doel van MOOC: ervoor zorgen dat elke student zelfstandig SEPA-overschrijvingsopdrachten (SCT) en/of SEPA-domiciliëringen (SDD) kan aanmaken en consumenten duidelijk maken hoe deze betaalmiddelen werken.

Het programma werd uitgedeeld door Cindy ABEILLON, Hoofd SEPA bij BNP Paribas (onze foto). In week 1 kwam de reglementering aan bod. Week 2 stond in het teken van de SEPA-overschrijving, de derde ging over de SEPA-domiciliëring en de laatste week over het aanmaken van SEPA-domiciliëringen ter vervanging van de huidige domiciliëringen.

Dit is dan wel de eerste MOOC, maar zeker niet de enige. Op middellange termijn komen er nog over andere onderwerpen.

Bekijk de banner over de eerste MOOC van BNP Paribas.