Bye bye de plastieken betaalkaart?

Op 26/07/14
Deel via

American Express denkt in elk geval dat de plastic kaart zal verdwijnen en neemt vandaag al zijn voorzorgen. Het opzet: zijn product samensmelten met de smartphone. Zo zien ze het...

Leslie Berland van American Express kan uitpakken met een nogal … originele job. Ze wordt betaald om na te denken over een strategie om komaf te maken met het belangrijkste product van haar werkgever: de bankkaart. Jawel, zelfs American Express is er nu van overtuigd dat de kaart binnenkort niet meer in onze portefeuille zit.

American Express stelt vast dat we vandaag altijd twee dingen op zak hebben: een debetkaart en een smartphone. Vandaar het idee enkele maanden geleden om beide in één product te gieten: de mobiele kredietkaart EveryDay. Die ziet er uit als een plastic kaart met chip, maar is ook een app die alle uitgaven en rewards bijhoudt.

Het aantal apps dat je debetkaart vervangt, valt niet meer bij te houden: Google Wallet, je iTunes-account, PayPal, Sixdots, Loop... Meestal fungeren de apps slechts als feedreader. De eigenlijke betaling gebeurt via kaarten zoals VISA, MasterCard, Bancontact of American Express.

Je klanten een technologische ervaring bieden die tegelijk eenvoudig en respectvol is. En waarmee je je klanten ook beter leert kennen om ze beter te kunnen adviseren. Dat is volgens Leslie Berland de sleutel tot het succes. American Express bereidt zich dus voor om een echte conciërge of zelfs coach te worden. Zonder weliswaar af stappen van eerste en oorspronkelijke business.