Cable Car aanvaardt mobiele betalingen

Op 25/02/15
Deel via

Het is niet omdat je sinds mensenheugenis in het stadsbeeld aanwezig bent, dat je ook tegen vooruitgang zou zijn. Kijk maar naar die goeie ouwe Cable Car in San Francisco: deze zomer komt er een gloednieuw systeem voor mobiele betalingen. Rechtstreeks verslag uit San Francisco!

Als je de Cable Car wou nemen, de beroemde tram uit San Francisco, dan had je tot nu toe twee mogelijkheden: cash het juiste bedrag betalen (niet altijd eenvoudig!) of je Clipper Card herladen. In de zomer lanceert het San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA) een proefproject om het de reizigers gemakkelijker te maken. Over enkele maanden kan je er met je smartphone betalen! Daar zijn twee redenen voor: het aantal cashbetalingen geleidelijk verminderen (nu wordt zo nog 50% van de tickets gekocht) en de betalingen sneller laten verlopen.

Volgens het SFMTA zal het betaalsysteem de volgende functies bieden:
- vervoerbewijzen aankopen, bewaren en gebruiken;
- tickets per stuk kopen, maar ook voor één dag, drie dagen en een week;
 - de persoonsgegevens beveiligen;
- buiten Engels en Spaans nog andere talen ondersteunen;
- een e-commerce website bieden die geschikt is voor mobiele toestellen.

Het is al bekend dat je zal kunnen betalen met een debet- of kredietkaart of via een PayPal-account. Met een aparte applicatie zal het toezichtspersoneel je vervoerbewijs kunnen controleren. Laat de zomer maar komen!