KBC-Touch zet volledig in op tablets

Op 07/11/14
Deel via

De meeste banken ontwikkelen mobile banking apps voor zowel smartphones als tablets. KBC is een buitenbeentje: het laat de smartphones voor wat ze zijn en rekent vooral op persoonlijk financieel beheer (PFM) om te scoren.

De bank KBC wil haar klanten “meer gebruiksvriendelijkheid” bieden. Daarvoor lanceert ze Touch, een nieuwe mobiele app die uitsluitend op tablets mikt.

Momenteel zijn alleen de functies “Betalen” en “Sparen & Beleggen” actief, maar de bank belooft dat ze heel binnenkort andere zaken zal aanbiedendie nauw aansluiten bij het dagelijkse leven van haar klanten: “Wonen”, “Familie” en “Mobiliteit”.

De grote nieuwigheid is niet alleen dat deze app alleen maar voor tablets is bestemd. Innoverend is ook de nieuwe functie voor persoonlijk budgetbeheer (PFM) die uitgebreid informeert over de inkomsten en uitgaven van de klant. Met deze app beheert de klant zijn budget digitaal (uitgaven voor de kinderen, de woning, transport, voeding, kleding, enz.). KBC komt hiermee tegemoet aan de wens van … 66% van haar klanten. Trouwens, de meeste jonge klanten van de banken in het algemeen vinden dit een nuttige functie, zoals wij onlangs schreven. 46% van de min 30-jarigen heeft bijvoorbeeld belangstelling voor functies van het PFM-type, tegenover 21% bij de plus 50-jarigen. De doelgroep die het meeste heil ziet in de formule zijn de gebruikers van een mobile banking app. Van de dagelijkse gebruikers van een dergelijke app zegt 58% interesse te hebben in PFM.

Zoals bij de vorige app heb je met Touch geen kaartlezer nodig voor je bankverrichtingen. Want precies voor mensen die vaak onderweg zijn, is zo’n kaartlezer een hinderpaal …. Toch blijkt de kaartlezer nog nodig als je de eerste keer inlogt. Maar daarna mag hij in de lade blijven liggen.