CEO’s van banken ‘chatten’!

Op 12/12/12
Deel via

De Keniaanse vereniging van banken KBA lanceerde een origineel initiatief op het internet: “My 15min with a bank CEO”. Het gaat om live chatsessies met CEO’s van een van de banken van het land. De laatste chatsessies vond plaats op 21 november 2012. Mocht u 15 minuten kunnen babbelen met de CEO van uw bank, wat zou u hem dan zeggen of vragen? In een notendop is dat het idee achter het initiatief  My 15min with a bank CEO waarmee de Kenya Bankers Association in juli uitpakte en gezien het succes nog eens overdeed in november.

Concreet ging het over een wekelijkse chatsessie met telkens een andere CEO van een bank. Elke sessie stond in het teken van een vooraf bepaald thema: rentevoeten, manieren om de aankoop van een huis te financieren, hoe uw geld beleggen, carrièremogelijkheden in de banksector, enz.. Om deel te nemen en vragen te stellen, kon iedereen zich inschrijven op de site van de KBA, waar surfers ook eerdere afleveringen konden bekijken.

Verscheidene CEO’s en managing directors namen deel. De feedback was heel positief volgens Habil Olaka, CEO van de KBA: “We ontvingen bijzonder positieve reacties en niet alleen van klanten in Kenia. We kregen ook complimenten uit Rwanda, de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Korea!”

Met deze communicatieactie wilde de KBA consumenten tonen dat banken bereid zijn om te praten met hun klanten en zo de waas van geheimzinnigheid wegnemen waarin de bansector gehuld is. En dat is ook gelukt. De deelnemende CEO’s slaagden er niet alleen in hun imago en dat van hun bank te verbeteren, ze kregen meteen ook een pak meer volgers op Twitter.

Dit bewijst eens te meer dat je personal branding niet mag verwaarlozen, zoals we in een vorige post al vertelden … hier (opnieuw) lezen!