Chillr: mobiel betalen, ongeacht de bank

Op 10/04/15
Deel via

Eén enkele app om vanaf al je rekeningen te betalen, ook al zitten die bij verschillende banken, die belofte wil Chillr waarmaken. Een boeiende ontwikkeling in India die wij graag voor jou onder de loep nemen!

Chillr is geen echte bankapp, maar eerder een betaalapp waar je alle kanten mee uitkan. Ze is beschikbaar op iPhone et Android, maar alleen bestemd voor wie in India woont. Aan een Windows Phone-versie wordt gewerkt.

Met Chillr kan je om te beginnen geld versturen naar een bankrekening van iemand die in je contactenlijst zit, zelfs al ken je zijn bankrekeningnummer niet. Opmerkelijk: de app functioneert zonder virtuele rekening, zonder tussenpersoon én in real time. Bij het inschrijven moet de gebruiker alleen zijn telefoonnummer controleren en een bank kiezen. De meeste bankinstellingen doen mee.

Bekijk deze demo (video): Ook andere functies zijn mogelijk: op restaurant je deel van een gezamenlijke rekening betalen, je facturen betalen (water, elektriciteit, tv) en geld overschrijven naar personen in je buurt … ook al ken je hun naam of nummer niet. Je kan ook het tegoed van je mobiele telefoon herladen. Alle verrichtingen die je via de app uitvoert, worden beveiligd en geauthenticeerd met een viercijferige pincode, met name de code van de bankkaart die voor de transactie dienst doet.

Deze app is interessant omdat je maar één beveiligde interface nodig hebt om je betalingen te beheren en geld over te schrijven bij een zestigtal banken. In zekere zin is dit een mobiele en virtuele portemonnee waarmee je zowel personen betaalt (die al dan niet een nauwe relatie met je hebben) als facturen en die je bovendien in fysieke winkels en online shops kan gebruiken.